КНДІСЕ під час війни є одним з ключових відомств в Україні, — Веніславський

По | 11.05.2023

11 травня. Todaysdays. Київський науково-дослідний інститут судових експертиз є одним з ключових відомств в Україні під час війни. Про це в ексклюзивному коментарі Todaysdays повідомив нардеп, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський. Він наголосив, що такі роботи в тилу допомагають у боротьбі з ворогом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висновки експертів КНДІСЕ лягли в основу заяви Пентагону про збиття Україною російського «Кинджалу» — майор запасу ЗСУ

Цитата

“КНДІСЕ під час війни є одним із ключових відомств в Україні. Саме там оцінюють розмір збитків від російської агресії. Також експертизи проводяться і щодо засобів ураження, які застосовує ворог. В інституті проводять їх ідентифікацію, визначають звідки вони летіли і яку шкоду завдали. Загалом діяльність таких інститутів дуже важлива і безперечно їх треба всіляко підтримувати. Ми можемо говорити, що вони допомагають нам вести боротьбу із ворогом в тилу”, — повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Війна дронів”: Гуменюк розповіла про важливість дослідження безпілотників для протиповітряної оборони

Раніше

Директор інституту Олександр Рувін розповів, що за час війни в КНДІСЕ дослідили понад 20 тонн частин та уламків російських ракет та БПЛА.

За словами Юрія Ігната, речника командування Повітряних Сил ЗСУ, саме експертизи інституту допомагають нашим військовим розуміти, якою зброєю з нами воюють росіяни, які в них є можливості і з чого, взагалі, ця зброя складається.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *