Країни G7 підтримали зусилля України у боротьбі з корупцією

По | 19.05.2023

19 травня. Todaysdays. Країни «Групи Семи» (G7) підтримали зусилля України у боротьбі з корупцією та заохотили продовження впровадження реформ української системи правосуддя. Про це йдеться в у комюніке за підсумками переговорів глав держав та урядів у японському місті Хіросіма, передає Todaysdays.

Цитата

«Ми вітаємо незмінну рішучість і зусилля українського уряду та народу у боротьбі з корупцією та заохочуємо продовжувати впровадження ефективної програми реформ, яка сприятиме належному управлінню та покращить довіру інвесторів», — йдеться в заяві.

Деталі

Крім цього, лідери «Групи семи» заявили, що підтримують зусилля України щодо просування необхідної інституційної розбудови, а також правової реформи відповідно до її європейського шляху, зокрема в судовому секторі та просуванні верховенства права.

Нагадаємо

Згідно з проміжним звітом Групи держав проти корупції (GRECO) щодо запобігання корупції серед народних депутатів, суддів та прокурорів, розглянутому на засіданні у Страсбурзі 20-24 березня 2023 року, Україна задовільно виконала 15 з 31 рекомендацій. Країна продовжила виконувати надані рекомендації попри війну, що «заслуговує високої оцінки».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *