Кулеба спростував, що спецпредставник Китаю закликав Європу визнати окуповані території України російськими

По | 27.05.2023

27 травня. Todaysdays. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував інформацію зі ЗМІ про те, що спецпредставник Китаю з питань Євразії Лі Хуей у межах свого «турне» країнами Європи закликав до негайного припинення вогню, залишивши росії частину тимчасово окупованих територій України, передає Todaysdays.

Цитата

«Я негайно зв’язався зі своїми колегами в тих столицях, які він (спецпредставник Китаю, — ред.) відвідував, і жоден з них не підтверджує, що озвучувалися чи велися перемовини про те, щоб визнати за росією ті території, на яких зараз в Україні росія перебуває», — заявив Кулеба.

Деталі

Міністр закликав українців «зберігати холодний розум, здоровий глузд» і запевнив, що з ключовими партнерами Київ має довірливі стосунки.

«Ми контролюємо процес, ніхто за спиною України робити проти нас нічого не буде», — пояснив він.

Кулеба додав, що Україна продовжить «вести діалог» з Китаєм, оскільки це «важливий співрозмовник».

«Він (діалог, — ред.) вестиметься відповідно до трьох базових принципів. Перший — виключна взаємна повага до територіальної цілісності. Другий — жодні ініціативи, які передбачають будь-які юридичні або фактичні територіальні поступки України ми, в принципі розглядати не будемо. Третій — ніякого замороженого конфлікту», — наголосив міністр.

Раніше

Видання The Wall Street Journal з посиланням на західних чиновників повідомило, що спецпредставник Китаю Лі Хуей, який цього місяця здійснив візити у Київ, Варшаву, Берлін, Париж і Брюссель, закликав європейські уряди до негайного припинення вогню в Україні, залишивши росії частину тимчасово окупованих територій.

Радник Офісу Президента України Михайло Подоляк відреагував на статтю WSJ, наголосивши, що «будь-який «компромісний сценарій» є «визнанням поразки демократії».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *