Кулеба закликав Німеччину вплинути на рішення США щодо винищувачів F-16

По | 10.05.2023

10 травня. Todaysdays. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Bild закликав Німеччину взяти «активну роль» у створенні коаліції держав та переконати Сполучені Штати надати Україні винищувачі F-16, передає Todaysdays.

Цитата

«Німеччині пощастило, тому що F-16 — це не Leopard, це не німецька технологія. На відміну від випадку з Leopard, Німеччина не є тією, хто натискає «зелену кнопку». Це Сполучені Штати. Тож ми очікуємо від Німеччини активної ролі у створенні коаліції держав. Хто переконає Сполучені Штати натиснути зелену кнопку?» — сказав Кулеба.

Деталі

Міністр наголосив, що Німеччина може зробити значний внесок у питанні надання Україні винищувачів, додавши, що «не варто недооцінювати якість німецької дипломатії». Кулеба продовжив, що якщо Берлін надішле Києву МіГ, це «допоможе, але не розв’яже» проблему.

«Справа не в кількості літаків, а в їх якості… На ринку є різні типи винищувачів, але за всіма оцінками F-16 є найкращим. Тому давайте зосередимося на F-16», — підсумував він.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter вчергове закликав міжнародних партнерів надати Україні винищувачі F-16 на тлі масованої російської атаки крилатими ракетами у ніч на 9 травня.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *