Нічна ворожа атака дронами не мала наслідків для енергосистеми, експорт триває — Укренерго

По | 08.05.2023

КИЇВ. 8 травня. Todaysdays. Нічна ворожа атака дронами не мала наслідків для енергосистеми України, але через обстріли армії рф є пошкодження в мережах у 5 областях, повідомили в НЕК «Укренерго», пише Todaysdays.

Деталі

«Нічна атака дронами не завдала пошкоджень магістральній енергетичні інфраструктурі. Однак через російські обстріли уздовж лінії фронту та обстріли прикордоння знову є пошкодження у розподільчих мережах (обленерго) у Донецькій, Харківській, Херсонській, Сумській та Чернігівській областях», — ідеться у повідомленні.

Наразі на Сумщині знеструмленими залишаються близько 1 тис. споживачів, на Чернігівщині – близько 1,2 тис. споживачів. На Херсонщині росіяни обстріляли об’єкт генерації, триває відновлення живлення споживачів, повідомили у компанії.

Енергетики Дніпропетровщини завершили відновлення енергопостачання 4,5 тис. споживачів, які були знеструмлені через російські обстріли. А фахівці «Харківобленерго» повністю відновили живлення села Гракове, яке понад рік було знеструмленим через окупацію, що тривала до середини вересня 2022 року, та бойові дії, зазначили у НЕК

«Виробництво електроенергії наразі повністю покриває споживання. Друга хвиля водопілля іде на спад, але гідроелектростанції продовжують активно працювати. Крім того, сезонно збільшили виробництво електроенергії сонячні та вітрові електростанції», — зазначили в Укренерго.

«Триває експорт в Молдову у нічні та денні години, також відсьогодні відновився експорт у Польщу. В Україну імпорту не відбувається», — вказали у компанії.

Нагадаємо

У небі над Украною вночі знищили 35 з 35 ворожих ударних дронів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *