П’ятнадцять дітей потонули, ще 25 зникли безвісти через трагедію на човні в Нігерії

По | 10.05.2023

КИЇВ. 10 травня. Todaysdays. П’ятнадцять дітей потонули, ще 25 зникли безвісти після того, як їхній перевантажений човен перекинувся на річці на північному заході Нігерії, повідомляє Todaysdays з посиланням на AFP.

Деталі

Діти прямували з села Дундеджі у штаті Сокото, щоб зібрати дрова на іншому березі річки Шагарі, коли човен затонув, повідомила місцевий адміністратор району Шагарі Алію Абубакар.

«Вчора вранці ми прокинулися від трагедії, коли човен з дітьми перекинувся посеред річки», — сказав Абубакар AFP.

«П’ятнадцять тіл, 13 дівчаток і два хлопчики були виявлені місцевими рятувальними загонами і поховані в селі», — сказав чиновник, який керував рятувальною операцією.

Водолази працюють на річці Шагарі з вечора у пошуках зниклих дітей.

Доповнення

У Нігерії часто трапляються річкові аварії, часто спричинені перевантаженням, поганим обслуговуванням, сильними повенями під час дощів і недотриманням правил техніки безпеки.

У квітні минулого року 29 дітей потонули в тій же річці, коли їхнє судно перекинулося, коли вони також пливли за дровами для своїх сімей.

Під час сильної повені в сезон дощів у грудні минулого року щонайменше 76 людей потонули, коли їхній човен затонув у річці, що розлилася, на південному сході штату Анамбра.

Під час одного з найстрашніших річкових лих у країні в травні 2021 року лише 20 людей було врятовано і понад 150 зникли безвісти, коли човен, який перевозив людей на ринок, розвалився під час подорожі між штатами Кеббі та Нігер.

Річковий транспорт та ринкова торгівля поширені у Нігерії, де дороги часто погані. Нігер, головна річка Західної Африки є ключовим місцевим торговим маршрутом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *