Понад півтора мільйона людей взяли участь у мітингу на підтримку Ердогана у Стамбулі

По | 07.05.2023

КИЇВ. 7 травня. Todaysdays. Триває зворотний відлік до президентських та парламентських виборів, що відбудуться 14 травня в Туреччині. За тиждень до загальних виборів кандидати у президенти продовжують свої мітинги. Президент Реджеп Ердоган, кандидат від Народного альянсу, провів Великий мітинг, який розпочався о 16.30. Про це інформують турецькі ЗМІ, пише Todaysdays.

 

Деталі

Президент Реджеп Тайіп Ердоган виступив на Великих стамбульських зборах, які відбулися в Національному саду аеропорту імені Ататюрка.

Президент Ердоган оголосив, що на Великій стамбульській зустрічі було присутнім 1 мільйон 700 тисяч осіб.

Вітаючи учасників мітингу, Ердоган сказав: «Яка чудова пишність. Стамбул сьогодні кричить. Так, зараз мені принесли офіційну цифру. Офіційна цифра 1 мільйон 700 тисяч присутні».

Ердоган запитав у громадян: «Стамбул зробить це?», «Стамбул підірве урни для голосування?» На його запитання натовп викрикував «Так».

У своєму виступі він пообіцяв збільшити мінімальну заробітну плату в 3,5 рази, до 8500 лір (близько 435 доларів).

«Ми не лише додамо інфляційну різницю до зарплати наших державних службовців у липні, а й збільшимо частку соціального забезпечення, і ми оголосимо про це громадськість у вівторок».

“Зараз ми реалізуємо наш проект Великого Стамбульського тунелю. Цей проект стане третім тунелем, який пройде під Босфором після Мармарай та Євразії», — сказав він.

«Ми забезпечимо транспортування міста, з’єднавши 11 різних ліній залізничної системи, які будуть використовуватись 6,5 мільйонами громадян на день, із Великим стамбульським тунелем».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *