Посланець Китаю відвідав Берлін: обговорив «політичне врегулювання» щодо війни в Україні

По | 25.05.2023

25 травня. Todaysdays. Державний секретар МЗС Німеччини Андреас Міхаеліс та спецпредставник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей у Берліні обговорили перспективи політичного врегулювання «української кризи». Китайська сторона висловила готовність забезпечувати світ «стабільністю та позитивною енергією», пише Todaysdays з посиланням на МЗС КНР. 

Деталі

Лі Хуей сказав, що позиція Китаю щодо українського питання послідовна і ясна, в основі якої лежить сприяння мирним переговорам і політичному врегулюванню. Він нагадав слова китайського лідера Сі Цзіньпіна, що панацеї для виходу з кризи не існує, усім сторонам необхідно починати з себе і створювати сприятливі умови для відновлення мирних переговорів шляхом накопичення взаємної довіри.

«Китай підтримує європейські країни в тому, щоб вони почали з першопричин кризи, знаходили рішення як для симптомів, так і для першопричин і докладали зусиль для довгострокової стабільності на європейському континенті», — зазначив Лі Хуей.

За його словами, Китай готовий продовжувати підтримувати тісні контакти з Німеччиною з цього питання, «втілювати в життя важливий консенсус, досягнутий лідерами двох країн, і забезпечувати світу більше стабільності та позитивної енергії».

Міхаеліс, зі свого боку, зазначив, що Німеччина високо оцінила активні зусилля Китаю щодо пом’якшення кризи в Україні.

«Для Німеччини і Китаю дуже корисно і необхідно зміцнювати діалог з низки великих міжнародних і регіональних питань, зокрема і щодо України. Німеччина готова працювати з Китаєм для поліпшення спілкування та обміну на всіх рівнях і сприяння мирному врегулюванню кризи», — цитує зовнішньополітичне відомство КНР державного секретаря МЗС Німеччини Андреаса Міхаеліса.

Доповнення

Днем раніше, у вівторок, 23 травня, спецпредставник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей в Парижі зустрівся з генеральним директором з питань політики та безпеки МЗС Франції Фредеріком Мондолоні. Під час зустрічі він наголосив, що Китай може відігравати «конструктивну роль» у відновленні миру в Європі.

Водночас голова МЗС Нідерландів Вопке Гукстра висловив сподівання, що Китай візьме до уваги побоювання та мирний план Президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив про готовність працювати зі світовою спільнотою у “подоланні кризи” в Україні

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *