Президент Молдови відповіла, чи заарештують путіна, якщо він відвідає країну

По | 23.05.2023

КИЇВ. 23 травня. Todaysdays. Президент Республіки Молдова Мая Санду відповіла на питання, чи заарештують президента росії володимира путіна, якщо він відвідає Молдову. Про це вона розповіла в інтерв’ю Euronews Romania, пише Todaysdays.

Деталі

В інтерв’ю один із журналістів спитав у Санду: «Ви знаєте, що Володимира Путіна звинувачує Інституційний кримінальний суд. Якщо він приїде до Молдови, його заарештують?»

Цитата

«Так. Молдова підписала угоду з Міжнародним кримінальним судом, і дотримуватиметься рішення суду…», — сказала президент.

Доповнення

Також президент Молдови відповіла на питання про те, де вона перебувала і що робила коли почалася війна в Україні.

«Коли почалася війна, я дізналася про це о 4 ранку, о 5 ранку я тут (у будівлі адміністрації президента ред.-) чекала членів Вищої ради безпеки. І я чула, як падають бомби. Спочатку я думала що вони в Одесі, потім дізналася, що вони у Вінниці, але я чула їх з цього офісу», — зазначила вона.

Нагадаємо

Президент Молдови Майя Санду виступила п’ятьма мовами на зборах «Європейська Молдова» на площі Великих національних зборів. Хоча більша частина мови була румунською мовою, вона також звернулася з посланням російською, українською, гагаузькою та болгарською мовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санду: в СНД для Молдови нічого хорошого не залишилось

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *