Президент Південної Африки заявив, що Україна та рф приймуть місію від країни для обговорення потенційного мирного плану

По | 16.05.2023

КИЇВ. 16 травня. Todaysdays. У вівторок президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор володимир путін домовилися зустрітися з групою африканських лідерів для обговорення потенційного мирного плану. Офіційні заяви обох сторін з приводу цього питання відсутні. Про це пише Reuters, передає Todaysdays.

Деталі

Конкретно план не розголошують. Попри те, що позиція України щодо будь-якої мирної угоди полягає у тому, що всі російські війська мають бути виведені з території країни, пише Reuters.

Цитата

«Переговори з обома лідерами продемонстрували, що вони обидва готові прийняти африканських групу лідерів і обговорити, як можна покласти край цьому конфлікту, — сказав Рамафоса на спільному брифінгу з прем’єр-міністром Сінгапуру в Кейптауні.

«Чи вдасться це зробити, буде залежати від дискусій, які відбудуться», — додав він.

Деталі

Також у заяві президента ПАР йдеться, що Зеленський та путін домовилися прийняти місію у столицях своїх країн — Києві та москві.

За інформацією, мирний план також підтримують африканські лідери Сенегалу, Уганди, Єгипту, Республіки Конго та Замбії.

Рамафоса заявив, що Сполучені Штати та Великобританія висловили «обережну» підтримку плану, а Генеральний секретар ООН був поінформований про цю ініціативу.

Доповнення

ПАР, яка вважається одним з найближчих союзників москви, наголошує на своїй неупередженості та утримується від голосування за резолюції ООН щодо війни. Минулого тижня республіка відкинула заяви посла США в ПАР про те, що зброя, яка прямувала до рф, була завантажена на російське судно у грудні з військово-морської бази в Кейптауні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол США звинуватив Південну Африку в передачі росії зброї та боєприпасів для війни з Україною

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *