СБУ: компанію з Волині «накрили» на постачанні в рф комплектуючих для субмарин

По | 23.05.2023

КИЇВ. 23 травня. Todaysdays. Служба безпеки України повідомила, що викрила волинську компанію, яка постачала в рф комплектуючі для виробництва підводних човнів, пише Todaysdays.

Деталі

СБУ заявила про ліквідацію ще однієї тіньової схеми продажу стратегічно важливої продукції з України в рф.

«До організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів. Ця продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів. Саме ці рідкісні вироби фігуранти продавали до країни-агресора», — повідомили у СБУ.

Як повідомляється, для маскування незаконної діяльності зловмисники задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. «Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями «л/днр», — зазначили у спецслужбі.

За схемою, повідомили у СБУ, іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в росію.

«Як показали наявні дані, з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально «експортували» майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів», — вказали у СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором).

«Планується повідомлення про підозру керівнику волинського підприємства-виробника», — повідомили у СБУ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *