Сійярто погрожує не підтримувати транші військової допомоги ЄС Україні, доки не відмінять рішення по ОТР Bank

По | 17.05.2023

17 травня. Todaysdays. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто погрожує не підтримувати транші військової допомоги ЄС Україні і санкції, доки не буде нового рішення по угорському банку ОТР Bank, пише Todaysdays з посиланням на Index.hu.

Цитата

«Поки українці не виключать OTP зі списку міжнародних прихильників війни, Угорщина не зможе брати участь у рішеннях, пов’язаних з Європейським фондом миру та санкціями», — заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у Відні.

«У той час як від нас очікують відшкодування нових економічних збитків, Україна поводиться дедалі більше вороже до Угорщини», — виступив Сійярто зі звинуваченнями, а «потім назвав як конкретний ворожий крок те, що угорські школи на Підкарпатті не зможуть функціонувати з 1 вересня, і що ОТР було додано до українського списку, згідно з яким угорський банк підтримує війну росії», пише видання.

«Наприкінці свого виступу Сійярто ще раз повторив: доки Україна не виключить ОТР зі списку, Угорщина не може погодитися на жодне рішення ЄС, яке б зажадало нових фінансових та економічних жертв від країн-членів», — ідеться у повідомленні.

Нагадаємо

Раніше Сійярто вже пригрозив блокувати санкції ЄС через угорський банк в українському списку спонсорів війни.

НАЗК внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

У НАЗК уточнюють, що OTP Bank входить до переліку 50 найбільших банків росії, а за низкою напрямків входить до лідерів ринку. Він обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений майже у 2 тисяч населених пунктах рф. При цьому, банк, як повідомляється, створює пільгові умови для російських військових.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *