У Молдові прокоментували, чи відвідає Зеленський саміт Європейського співтовариства

По | 30.05.2023

30 травня. Todaysdays. Молдова не буде розголошувати, чи президент України Володимир Зеленський особисто відвідає саміт Європейського співтовариства у Кишиневі 1 червня. Про це заявила міністр внутрішніх справ країни Ана Ревенко, повідомляє Todaysdays з посиланням на NewsMaker.

Цитата

«Це інформація, яка має бути засекреченою у зв’язку з безпосередньою безпекою пана Зеленського. Ми поважаємо цю вимогу», — сказала Ревенко.

Деталі

Зазначається, що наразі участь у саміті Європейської політичної спільноти у четвер, 1 червня, підтвердили майже всі з-поміж 47 лідерів європейських держав і євроінституцій. На заході лідери обговорюватимуть спільні зусилля для миру в контексті війни в Україні та пов’язаних з нею криз, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкості європейських держав.

У зв’язку з самітом Генеральна інспекція поліції оголосила низку заходів безпеки під час заходу. Зокрема, Молдова закриє свій повітряний простір для цивільних літаків з 1 по 2 червня, а також для цивільних безпілотників з 31 травня по 2 червня. Виняток становитимуть лише цивільні літаки.

Водночас правоохоронці закликали громадян на час проведення саміту мати при собі посвідчення особи, а водіїв – уникати магістральних вулиць.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні 27 травня заявив, що наступний тиждень Україна зробить сильним із погляду співпраці з партнерами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *