Угорщина підтвердила, що заблокувала транш військової допомоги ЄС Україні

По | 16.05.2023

КИЇВ. 16 травня. Todaysdays. Угорщина не схвалила надання чергового траншу військової допомоги Україні в рамках Європейського фонду миру (EPF), повідомив у вівторок офіційний представник уряду, пише Todaysdays.

Цитата

«Угорщина не погоджується з тим, що Євросоюз поряд з іншими існуючими інструментами використовує Європейський фонд миру виключно щодо України, оскільки це не дозволяє спрямовувати достатні кошти на просування інтересів ЄС в інших сферах», — йдеться у повідомленні представника уряду у відповіді агентству Reuters про повідомлення італійських ЗМІ з цього приводу.

Інші області, де можуть використовуватися кошти, включають Балкани або Північну Африку.

«Для угорського уряду дуже важливо, щоб ці питання були прояснені, і саме тому він не схвалив виділення наступного траншу з EPF», — додали у пресслужбі.

ЄС надав близько 3,6 млрд євро на військову підтримку України в рамках EPF.

Доповнення

Угорщина, яка є членом ЄС, а також НАТО, відмовилася надати будь-яку військову техніку Україні.

Угорщина також неодноразово критикувала санкції ЄС проти росії, які всі 27 країн ЄС також мають одноголосно схвалити, але зрештою підтримала всі узгоджені досі заходи.

Угорщина перебуває у суперечці з Брюсселем, оскільки блок призупинив будь-які виплати фондів відновлення ЄС доти, доки націоналістичний уряд Будапешта не проведе реформи для підвищення незалежності судової системи та боротьби з корупцією.

Перебуваючи при владі з 2010 року, прем’єр-міністр Віктор Орбан зіткнувся з ЄС та його виконавчим органом, Європейською комісією через обмеження прав мігрантів, а також посилення державного контролю над неурядовими організаціями, науковцями, ЗМІ та судами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *