Україна немає офіційних доказів, що Бразилія, Китай та Індія допомагають росії у війні – Зеленський

По | 21.05.2023

21 травня. Todaysdays. Україна немає доказів того, що Бразилія, Китай та Індія допомагають та підтримують росію у війні проти України, повідомив на пресконференції за підсумками саміту G7 президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

“По-перше, у нас немає на сьогодні доказів, що Бразилія, Китай чи Індія, відповідно, відправляють конкретну зброю. Хоча, скажу вам відверто, контактував з відповідними лідерами, щоб не було відповідних кроків. Друге, для нас дуже важливо, що ми сьогодні всі зібралися. Це вже для сигнал. Для нас завдання полягає залучити всіх до “формули” миру. Це і є важливий політичний тиск на агресора”, — заявив Зеленський.

Деталі

Відповідаючи на запитання стосовно того, чому не відбулася зустріч з президентом Бразилії Інасіо Лула да Сілва – Зеленський сказав:

“Я зустрівся майже з усіма лідерами. Але у всіх є якісь свої графіки. Думаю, через це ми не змогли зустрітися з президентом Бразилії”.

Доповнення

Президент Бразилії Інасіо Лула да Сілва повідомив своєму французькому колезі Еммануелю Макрону, що зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським під час перебування в Хіросімі. Однак, зустріч не відбулася. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразилія-миротворець: чому країна намагається стати посередником між рф та Україною, та які вигоди хоче від цього отримати?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *