В опозиції у Німеччині запропонували відправити Україні крилаті ракети — міністр оборони ФРН відповів

По | 24.05.2023

23 травня. Todaysdays. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус стримано відповів на пропозицію з німецької опозиції відправити Україні німецькі крилаті ракети Taurus, пише Todaysdays з посиланням на Handelsblatt.

Деталі

Як зазначає видання, Пісторіус «висловив застереження» щодо пропозиції поставити Україні німецькі крилаті ракети Taurus.

Вказано, що міністр сказав, що «не хоче вникати в кожну систему озброєнь і давати гіпотетичну відповідь на гіпотетичне запитання». «Я вважаю, що доведено, що ми не робимо це весь час і не малюємо червоні чи білі лінії», — сказав Пісторіус.

З його слів, Україні потрібно надати суттєву підтримку та ставитися до неї відповідально, зазначає видання.

Контекст

Експерт із оборони опозиційної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), полковник бундесверу у відставці Родеріх Кізеветтер в одному з інтерв’ю виступив за передачу Україні німецьких крилатих ракет Taurus. Він зазначив, що «партнери України повинні піти ва-банк і надати Україні все, що Україна може задіяти» для бою і «що допустимо з погляду міжнародного права».

На думку Кізеветтера, «крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 400-500 кілометрів стали б дуже корисним внеском Німеччини». Україні потрібно передати всі види озброєнь, які б використовувала сама НАТО, «червоних ліній» у цьому плані «бути не повинно», додав він.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *