В Україні розширили мережу медзакладів для трансплантацій і внесли зміни у тариф

По | 26.05.2023

26 травня. Todaysdays. Кабінет міністрів України розширив перелік медзакладів, які можуть проводити операції з трансплантації. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, передає Todaysdays.

Цитата

«Внесено зміни до постанов КМУ від 05.09.2018 N 707 «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів» та від 18.12.2019 N 1083 «Про затвердження переліку послуг та тарифів на послуги з надання спеціалізованої медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів», — написав Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські трансплантологи першими в Україні використали спеціальний апарат для пересадки нирки

Деталі

За його словами, зокрема, доповнено перелік закладів охорони здоровʼя і наукових установ, які уклали з Міністерством охорони здоровʼя або із спеціальною державною установою «Український центр трансплант-координації» договір, новими закладами охорони здоровʼя — комунальним некомерційним підприємством «Лікарня Святого Мартина» та комунальним некомерційним підприємством «Центральна міська клінічна лікарня» Сумської міської ради.

Також Мельничук повідомив, що доповнено примітку до тарифів на послуги з надання спеціалізованої медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, в частині зменшення тарифу на вартість відповідних медичних виробів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *