«Виховали потвору та вбивцю»: суд покарав росіянку, яка залишила записку на могилі батьків путіна

По | 12.05.2023

КИЇВ. 12 травня. Todaysdays. Російський суд засудив до двох років умовно жительку санкт-петербурга, яка залишила на могилі батьків президента володимира путіна записку, в якій говорилося, що вони «виховали виродка та вбивцю», пише Todaysdays з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Суд визнав 60-річну Ірину Цибаневу винною в оскверненні місць поховання з мотивів політичної ненависті. Її адвокат сказав, що вона не визнала себе винною, бо не опоганила могилу фізично і не добивалася розголосу своїх дій.

Записка, яку Цибанєва поклала на могилу, що охороняється напередодні дня народження путіна в жовтні, звучала: «Батьки маніяка, візьміть його до себе. Він завдає стільки болю та бід. Весь світ молиться за його смерть. Смерть путіна. Ви виростили потвору та вбивцю».

Доповнення

З того часу, як путін ввів війська в Україну в лютому 2022 року, його уряд розгорнув безпрецедентне з радянських часів придушення інакомислення.

Російський військовий суд засудив Микиту Тушканова, вчителя історії з комі, до п’яти з половиною років позбавлення волі за його коментарі про торішній вибух керченського мосту, який з’єднує Кримський півострів України з материковою частиною росії. Тушканова визнали винним у виправданні тероризму та «дискредитації» російської армії. У жовтні вчитель опублікував пости у соціальних мережах, назвавши вибух мосту «подарунком на день народження путіну».

Масштабна кремлівська кампанія репресій зробила критику війни кримінальним діянням. Крім штрафів і тюремних термінів, обвинувачених заносять до «чорного списку», затаврованих як «іноземні агенти».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *