Вісім з десяти країн Африки дали згоду на відкриття посольств України — Кулеба

По | 30.05.2023

30 травня. Todaysdays. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що вісім з десяти країн Африки дали згоду на відкриття посольств України. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону, підсумовуючи результати свого другого африканського турне, передає Todaysdays.

Цитата

«Вісім з десяти країн вже дали згоду на відкриття посольств України, дві інших завершують відповідні процеси. Це гарний показник. На 4-5 країн вже є низка кандидатів у посли», — зазначив Кулеба, нагадавши, що у рамках курсу на відкриття нових горизонтів президент України Володимир Зеленський поставив завдання відкрити десять нових посольств України в Африці.

Деталі

Міністр також зауважив, що відкриття посольств є «важливим, але не єдиним інструментом роботи» на континенті. До кінця року він анонсував створення нових інституційних механізмів взаємодії з країнами Африки. За його словами, ці механізми дозволять розв’язати проблеми африканських партнерів, щоб Україна в Африці отримувала нові можливості розв’язання власних проблем.

Крім цього, він повідомив про участь в інавгурації Президента Нігерії Боли Тінубу. За словами Кулеби, на церемонію прибули лідери та представники з десятків африканських країн, із якими українська делегація провела результативні переговори на полях події.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що українсько-африканське партнерство відкриває нові політичні та економічні можливості, у тому числі взаємовигідні проєкти у низці сфер від освіти до цифровізації.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *