Зеленська у Сеулі зустрілась з президентом Південної Кореї: обговорили потребу України у засобах ППО

По | 16.05.2023

16 травня. Todaysdays. Перша леді України Олена Зеленська зустрілась з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем. Обговорили потребу у засобах ППО, щоб припинити ракетний тероризм росії, а також необхідність засобів для розмінування територій. Про це дружина Президента України повідомила на своїй сторінці у Telegram, пише Todaysdays.

Цитата

«Нині нам потрібна ще й допомога технологіями, якими славиться країна. Разом із першою віцепрем’єр-міністеркою – міністеркою економіки України Юлією Свириденко та заступником керівника Офісу Президента Ростиславом Шурмою обговорили з Президентом потребу у засобах ППО, щоб припинити ракетний тероризм країни-агресора. Потребуємо також засобів, щоб розміновувати ті пастки, які Росія залишила на нашій території, та медичного обладнання – щоб рятувати тих, кого нападникам вдалося поранити», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Зеленська приїхала до Республіки Корея для участі в конференції «Азійське лідерство» і почала її із зустрічі з Президентом країни Юн Сок Йолем.

Вона подякувала лідеру Південної Кореї за підтримку формули миру Президента України Володимира Зеленського. Її пункти стали основою «Принципів Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного справедливого та сталого миру в Україні», ухвалених недавно Генасамблеєю за активної участі Південної Кореї.

Нагадаємо

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль минулу п’ятницю заявив, що необхідно переконатися, щоб вторгнення росії в Україну не увінчалося успіхом, і що Сеул розглядає свої варіанти, коли справа доходить до летальної допомоги Україні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *