Боррель у Молдові висловив співчуття щодо останньої атаки рф по Києву

По | 01.06.2023

1 червня. Todaysdays. Верховний представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, перебуваючи з візитом у Молдові, висловив співчуття у зв’язку з останньою атакою рф по Києву. Він також зауважив, що росію не запрошено на саміт Європейської політичної спільноти «не тому, що ми не хочемо, а тому, що путін виключив її зі спільноти», передає кореспондент Todaysdays.  

Цитата

«Мені сьогодні доводиться висловлювати співчуття щодо нового нападу на Київ, унаслідок якого загинуло двоє дітей. Це ще один доказ того, що росія продовжує атакувати мирне населення в Україні… Важливо, щоб це повідомлення дійшло до росії. росії тут немає не, тому що ми не хочемо запрошувати росію, а тому, що путін виключив росію із цієї спільноти, розпочавши свою невиправдану агресію проти України», — заявив він.

Деталі

Боррель висловив сподівання, що присутність лідерів з держав Євросоюзу та інших країн-партнерів у Молдові, «за кілька кілометрів кордону» з Україною, «надішле сильний сигнал про єдність держав» щодо захисту прав людей. Головний дипломат ЄС також повідомив три ключові задачі саміту.

«Ми повинні попрацювати над трьома пунктами. По-перше, кращий зв’язок між людьми цієї політичної спільноти. По-друге, це стабілізація нашого континенту. У нас багато проблем на Балканах. Третій — безпека. Стабільність, з’єднаність і безпека. Це три ключових слова цієї зустрічі, на якій ми створюємо спільний погляд на зовнішню політику Євросоюзу», — підсумував він.

Нагадаємо

Через нічний ракетний удар російських військ під час атаки на Київ загинула 9-річна дівчинка. Також повідомляється про численні руйнування, зокрема у Деснянському, Дніпровському та Дарницькому районах міста.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *