Британія, Данія, Нідерланди й США нададуть Україні сотні ракет для ППО

По | 16.06.2023

15 червня. Todaysdays. Міністри оборони Великої Британії, Данії, Нідерландів і Сполучених Штатів 15 червня оголосили про спільне й термінове надання Україні засобів протиповітряної оборони для захисту від російських атак. Про це пише Todaysdays із посиланням на спільну заяву держав, яку опублікувало міністерство оборони Великої Британії.

Цитата

«Міністерства оборони Данії, Нідерландів, Великої Британії та Міністерство оборони Сполучених Штатів сьогодні оголосили, що вони співпрацюють, щоб постачати високопріоритетне обладнання протиповітряної оборони в Україну, задовольняючи її найбільш нагальні потреби протиповітряної оборони, оскільки росія продовжує використовувати нахабні ракети та безпілотники і нападає на українські міста», — йдеться у повідомленні.

Країни планують доставити сотню ракет протиповітряної оборони малої та середньої дальності та відповідних систем, необхідних для захисту критичної національної інфраструктури України та подальшого забезпечення успіху контрнаступальних операцій у найближчі місяці.

Зазначається, постачання озброєння вже розпочато і має завершитися протягом кількох тижнів.

Доповнення

Міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 13-е засідання Контактної групи з питань оборони України (зустріч у форматі «Рамштайн»), заявив, що країни-союзники обговорять, зокрема, забезпечення України засобами ППО.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *