Голова МАГАТЕ Гроссі прямує до України: планує зустрітися з Зеленським

По | 12.06.2023

12 червня. Todaysdays. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що вирушає в Україну, щоб зустрітися з Президентом Володимиром Зеленським та представити програму допомоги після підриву Каховської ГЕС, пише Todaysdays.

Цитата

«Я їду в Україну, щоб зустрітися з президентом Зеленським і представити програму допомоги постраждалим від катастрофічного затоплення дамби в Новій Каховці. Я оціню ситуацію на Запорізькій АЕС і проведу ротацію місії МАГАТЕ з підтримки та допомоги в Запоріжжі (ISAMZ) у посиленому складі», — повідомив Гроссі у Twitter.

On my way to #Ukraine to meet President @ZelenskyyUa & present a programme of assistance in the aftermath of the catastrophic Nova Kakhovka dam flooding. I will assess the situation at #Zaporizhzhya nuclear power plant & conduct a rotation of ISAMZ with a strengthened team. pic.twitter.com/x7Jy2ym6es

— Rafael MarianoGrossi (@rafaelmgrossi) June 12, 2023

Доповнення

Гендиректор МАГАТЕ планує здійснити третій візит на Запорізьку АЕС.

Як повідомили в Міненерго, за даними моніторингу, рівень води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС після підриву окупантами Каховської ГЕС становить 16,67 м. Однак експерти МАГАТЕ звернулися до окупантів щодо надання ширшого доступу місії до території та, відповідно, перевірки даних про рівень води.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *