«Оособисто відчули, що переживають українці щодня»: голова Київської ОВА про візит африканської делегації в Бучу

По | 16.06.2023

16 червня. Todaysdays. Під час візиту у місто Буча Київської області, яке було тимчасово окуповане російськими військами, африканська делегація особисто відчула, що переживають українці щодня. Про це розповів очільник Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook, інформує Todaysdays.

Цитата

«Ракетні атаки під час історичного візиту до України африканської делегації з миротворчою місією. Президенти ПАР, Коморських островів, Сенегалу, Замбії, Премʼєр-міністр Єгипту, спецпредставники Конго та Уганди сьогодні особисто відчули, що переживають українці щодня через військову агресію росіян», — написав він.

Деталі

Кравченко повідомив, що ОВА спільно з генеральним прокурором Андрієм Костіним, прокурором Київської області Максимом Кримом та міським головою Бучі Анатолієм Федоруком розповіли про воєнні злочини, які росіяни скоюють з перших днів повномасштабного вторгнення — мародерства, катування, вбивства мирних людей.

«Це те, що весь світ побачив у Бучі та інших містах і селах. Але за всі ці злочини неодмінно настане покарання. І ми дуже розраховуємо на широку підтримку всього цивілізованого світу», — заявив Кравченко, подякувавши країнам-партнерам за міжнародну підтримку України.

Нагадаємо

16 червня у Київ з візитом прибула африканська делегація. Вони розпочали свою поїздку з відвідування Бучі, де російські окупанти здійснювали страти, зґвалтування та тортури, і де міжнародні слідчі збирають докази воєнних злочинів.

Африканські лідери також зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським і обговорили досягнення миру в Україні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *