Підрив Каховської ГЕС: Зеленський обговорив наслідки з гендиректором МАГАТЕ

По | 06.06.2023

6 червня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський обговорив з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі масштабні наслідки підриву Каховської ГЕС. Про це Глава держави написав у своєму Telegram, передає Todaysdays.

Цитата

«У телефонній розмові поінформував генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі про масштабні наслідки терористичного акту рф з підриву дамби Каховської ГЕС.

Обговорили шляхи мінімізації ризиків для безпеки ЗАЕС. Домовились про візит пана Гроссі до України», — зазначив Зеленський.

Доповнення

Перед цим, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі повідомив, що підрив Каховської ГЕС призвів до зниження рівня води у водосховищах, які використовуються для подачі охолоджувальної води на Запорізьку АЕС.

Серед альтернативних джерел води є ставок-охолоджувач, тому очільник МАГАТЕ закликав росію та Україну забезпечити його захист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському на Ставці доповіли про ситуацію на Каховський ГЕС: підрив був навмисним, але ворог діяв хаотично

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *