Повернення скіфського золота: Ткаченко заявив, що залишилися деякі технічні питання

По | 12.06.2023

10 червня. Todaysdays. Для повернення «скіфського золота» до України залишилося вирішити деякі технічні деталі, які Мінкульт спільно з Мін’юстом сподіваються вирішити найближчим часом. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Там залишилися деякі технічні питання, які ми спільно з Мін’юстом сподіваємося вирішити найближчим часом. Колеги з Міністерства юстиції на зв’язку з музеєм, де зберігалися ці коштовності. Я сподіваюсь, що як тільки ці технічні деталі будуть вирішені, ми одразу побачимо цю колекцію в Національному історичному музеї в Києві», — розповів Ткаченко.

Доповнення

9 червня Верховний суд Нідерландів постановив, що «скіфське золото», після років судової тяганини, мають повернути Україні.

Згодом у МЗС України повідомили про заплановані переговори з музеєм Алларда Пірсона про механізми повернення «скіфського золота» після того, як Верховний суд Нідерландів ухвалив остаточне рішення на користь Києва.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *