Рада ухвалила звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів через підрив Каховської ГЕС

По | 12.06.2023

10 червня. Todaysdays. Верховна Рада ухвалила постанову про звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей через підрив росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомив у Telegram нардеп Ярослав Железняк, пише Todaysdays.

Цитата

«Парламент ухвалив (№9375) звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей у зв’язку з черговим актом тероризму рф – підривом Каховської гідроелектростанції», — написав Железняк.

Він повідомив, що 265 нардепів проголосували «за».

Доповнення

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду закликав світ реагувати на катастрофу Каховської ГЕС «діями, а не словами». Він окреслив три моменти, які має зробити міжнародна спільнота для допомоги Україні у боротьбі з наслідками катастрофи.

Представник Офісу верховного комісара ООН з прав людини Джеремі Лоуренс заявив, що обставини підриву Каховської ГЕС є «неясними», тому «передчасно» називати катастрофу воєнним злочином рф. Радник Офісу Президента Михайло Подоляк відповів, що ця заява є «бездоганним цинізмом».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *