Резолюція про недопущення спортсменів рф і білорусі на Олімпіаду 2024: у ПАРЄ призначили доповідача

По | 02.06.2023

2 червня. Todaysdays. Парламентська асамблея Ради Європи у червні голосуватиме за резолюцію про недопущення спортсменів з рф та білорусі на Олімпійські ігри. Доповідачем на слухання за терміновою процедурою призначено колишнього міністра спорту Норвегії Лінду Геллеланн. Про це повідомила голова комітету ПАРЄ з культури, народний депутат Євгенія Кравчук, передає Todaysdays.

Деталі

«Геть росіян і білорусів із Олімпіади. У червні ПАРЄ проведе дебати і голосуватиме за відповідну резолюцію», — нардеп у Facebook.

Як зазначила Кравчук, більшість делегатів Асамблеї поділяє спільне бачення щодо неприпустимості будь-якої участь спортсменів держав-агресорів на Олімпіаді в Париж.

Також нардеп повідомила, що на сьогоднішньому засіданні в Лондоні комітет ПАРЄ з культури призначив доповідачем на слухання за терміновою процедурою щодо недопущення російських і білоруських атлетів на Олімпіаду 2024 року колишнього міністра спорту Норвегії Лінду Геллеланн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ пройдуть термінові дебати про виключення російських спортсменів з Олімпіади та наслідки агресії рф

До слова

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчинов заявив, що наші спортсмени братимуть участь лише у тих відбіркових турнірах на Олімпійські ігри в Парижі, де не буде росіян.

Доповнення

Як раніше повідомляв Todaysdays, Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення щодо допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 в Парижі та заявив, що повернеться до цього питання пізніше.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *