У КМДА проводяться обшуки через закрите укриття

По | 01.06.2023

1 червня. Todaysdays. У двох департаментах Київської міської державної адміністрації проводяться слідчі дії. Інформацію про це у коментарі Todaysdays повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Деталі

Правоохоронці проводять слідчі дії в межах розслідування смертельного інциденту, якій стався цієї ночі. Коли люди не змогли потрапити до укриття, у результаті чого троє осіб, серед яких дитина, загинули від падіння уламків ворожої ракети.

Як повідомила Todaysdays Надія Максимець, слідчі дії проводяться у Департаменті муніципальної безпеки та Департаменті охорони здоров’я.

Нагадаємо, що обшуки сьогодні також проводилися у Деснянській РДА.

Контекст

Під час ракетної атаки на Київ у ніч на 1 червня в Деснянського районі люди не змогли потрапити до укриття у медичному закладі. У результаті падіння уламків ракети загинуло троє людей (серед яких одна дитина), які опинилися на вулиці.

За процесуального керівництва Деснянської районної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Мер міста Віталій Кличко вже заявив, що відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Він також додав, що всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені невідкладно.

Водночас у прокуратурі наполягають на необхідності проведення об’єктивного розслідування для визначення винних службових осіб.

Кличко заявляв також, що слідство встановлює, чи відчиненим було укриття.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *