Україна має право захищатися: Столтенберг прокоментував «бавовну» на території рф

По | 01.06.2023

1 червня. Todaysdays. Це росія розпочала війну проти України, порушивши міжнародне право, і Україна має право на захист. Про це нагадав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед неформальною зустріччю глав МЗС Альянсу в Осло, коментуючи останню серію атак безпілотників на території росії, у тому числі на нафтопереробний завод, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Зараз ми маємо точно таку ж позицію, як і на початку війни — Україна має право захищатися. Загарбницька війна росії проти України є грубим порушенням міжнародного права. Право на самооборону закріплено в Статуті ООН. Безсумнівно, що це загарбницька війна президента (рф володимира, — ре.) путіна і москви проти України. Президент путін і москва почали цю війну, і вони можуть закінчити цю війну», — наголосив Столтенберг.

Деталі

Він підкреслив, що країни НАТО та союзники продовжать підтримку України «стільки, скільки потрібно», додавши, що це не робить Альянс «стороною конфлікту».

«НАТО має два завдання в цьому конфлікті. Перше – надавати підтримку Україні, що ми робимо. Друге – не допустити ескалації цього конфлікту за межами України. І це причина, чому ми збільшили нашу військову присутність у східній частині альянсу, на території НАТО», — сказав Генсек.

Раніше

28 травня у росії заявили про нібито атаку кількох безпілотників на нафтопереробний завод у краснодарському краї.

У середу, 31 травня, у краснодарському краї рф сталась пожежа на Афіпський нафтопереробний завод. Ймовірною причиною називають попадання безпілотників.

Координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що адміністрація Байдена «приватно і публічно дала зрозуміти українцям», що «не підтримує атаки на російську територію». Водночас він зауважив, що Україна має право на самозахист. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *