Зеленський провів селектор по Каховській ГЕС: евакуація на лівобережжі повністю провалена окупантами

По | 07.06.2023

7 червня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що вранці провів селекторну нараду щодо підтоплень після підриву Каховської ГЕС і зауважив, що евакуація на лівому березі Дніпра повністю провалена російськими окупантами, тож буде звернення дл міжнародних організацій, передає Todaysdays.

Цитата

«Ситуація з Каховською ГЕС – тема номер один на сьогоднішньому ранковому селекторі. Доповідав новопризначений керівник штабу з подолання наслідків міністр Клименко. Він уже на місці. Евакуація людей. Термінове забезпечення питною водою та довготривалі рішення для населених пунктів, які живилися з водосховища. Оцінка збитків та екологічної шкоди. Евакуація на лівому березі повністю провалена окупантами. Будемо звертатися до міжнародних організацій», — повідомив Зеленський.

Окрім того, з його слів, сьогодні, як і щодня, було зведення з фронту. «Дані розвідки. Забезпечення технікою та боєприпасами», — вказав Президент.

«Проміжні підсумки інспекції бомбосховищ. На жаль, невтішні», — зазначив він.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Є додаткова загроза для Запорізької АЕС, але ситуація контрольована, вказали в Енергоатомі.

Відкрито кримінальне провадження про екоцид.

Є загроза затоплення до 80 населених пунктів. У критичній зоні опинилися близько 16 тисяч людей.

За прогнозами, озвученими Херсонською ОВА, рівень води збільшиться ще приблизно на метр за наступні 20 годин.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *