Лісові пожежі в Канаді призвели до різкого стрибка цін на газ

По | 20.05.2023

КИЇВ. 20 травня. Todaysdays. Лісові пожежі в Канаді, зокрема в првінції Альберта, призвели до різкого стрибка цін на газ. Про це пише Todaysdays з посиланням на Reuters.

Деталі

У четвер офіційні особи Альберти попередили, що лісові пожежі можуть поширитися в найближчі кілька спекотних днів, незважаючи на те, що пожежники досягають успіхів у боротьбі з масовими пожежами.

Рекордно високі температури та суха рослинність призвели до інтенсивного раннього початку сезону лісових пожеж у західній Канаді цього року, і синоптики не бачать покращення умов принаймні до наступного тижня.

Найбільше постраждала багата нафтою провінція Альберта. Лісові пожежі також поширилися й в сусідніх провінціях. 

За даними Refinitiv, кількість газу, що надходить із Канади до Сполучених Штатів, у середу впала до нового мінімуму за 25 місяців у 6,4 мільярда кубічних футів на день, оскільки лісові пожежі перервали видобуток.

Ф’ючерси на природний газ у США зросли приблизно на 2% у четвер до двотижневого максимуму через скорочення імпорту з Канади, навіть, не зважаючи на те, що через м’яку погоду в США зберігається низький попит на паливо.

Нагадаємо

Тридцять тисяч людей були евакуйовані зі своїх будинків через пожежі у канадській провінції Альберта.

За кілька днів у регіоні спалахнуло 90 пожеж, 23 вважалися неконтрольованими. Частково зупинився видобуток нафти, що одразу спровокувало ріст цін на ринку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *