США відправлять старі штурмовики A-10 на Близький Схід, а нові — до Азії та Європи — WSJ

По | 23.03.2023

КИЇВ. 23 березня. Todaysdays. Сполучені Штати планують перекинути застарілі штурмовики A-10 на Близький Схід як заміну більш досконалим бойовим літакам, які будуть перекинуті до Тихого океану та Європи у міру посилення напруженості у відносинах з Китаєм та росією, пише Todaysdays.

Деталі

The Wall Street Journal повідомила у четвер, що цей крок, запланований на квітень, є частиною ширшого плану, який також передбачає збереження скромних військово-морських та сухопутних сил у близькосхідному регіоні, за словами американських офіційних осіб.

Прессекретар Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер заявив журналу, що «глобальний процес управління збройними силами є динамічним, і міністр оборони ухвалює рішення, виходячи з загроз нашим силам та інтересам нашої національної безпеки». Райдер відмовився обговорювати деталі передислокації.

У пвідомленні йдеться, що деякі офіційні особи США розкритикували план заміни сучасних винищувачів на старіші літаки А-10, заявивши, що це може послабити американську військову міць на Близькому Сході.

«Необхідно доставити до Тихого океану найбільш підходящі літаки для вирішення більш серйозних завдань, — сказав Ларрі Штуцрім, генерал-майор ВПС у відставці. — A-10, як і раніше, є актуальним для місії CENTCOM, яка виконує польоти над Близьким Сходом».

Додамо

Уряд США зміцнює дугу військових союзів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, щоб краще протистояти Китаю, у тому числі в будь-якій майбутній конфронтації через Тайвань.

Повідомлення журналу з’явилося після візиту голови КНР Сі Цзіньпіна до Москви для зустрічі з російським лідером. Вони закликали до «відповідального діалогу» для вирішення української кризи, при цьому Сі визнав, що Пекін і Москва підписали угоду, яка переводить відносини в «нову еру» співпраці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *