Ізраїль підписав угоду на 400 мільйонів доларів про продаж Греції протитанкового комплексу «Spike»

По | 10.04.2023

КИЇВ. 10 квітня. Todaysdays. Ізраїль підписав угоду на суму 1,44 мільярда шекелів (400 мільйонів доларів) про продаж протитанкового ракетного комплексу «Spike» Греції, повідомило в понеділок міністерство оборони Ізраїлю, всього через кілька днів після укладання аналогічної угоди про надання засобів протиповітряної оборони Фінляндії, інформує Todaysdays.

Spike — це керована протитанкова ракета, яка використовується в багатьох країнах ЄС і НАТО і вироблена ізраїльським державним оборонним підрядником Rafael.

Цитата

«Ракети Spike зміцнять портфель оперативних засобів грецької армії, і ми очікуємо подальшого розширення за рахунок стратегічного співробітництва в найближчому майбутньому», — сказав генеральний директор Rafael Йоав Хар-Евен.

Міністр оборони Ізраїлю заявив, що угода зміцнює зв’язки між країнами.

Доповнення

Минулого тижня Ізраїль та Rafael заявили, що поставлять Фінляндію передову систему ППО David’s Sling після того, як 4 квітня вона офіційно приєдналася до Організації Північноатлантичного договору.

Фінляндія отримає систему оборони, призначену для перехоплення балістичних та крилатих ракет, за 316 мільйонів євро. Це все ще вимагає схвалення з боку Сполучених Штатів, які беруть участь у розробці системи.

Фінляндія заявила, що угода з Ізраїлем значно підвищить її можливості, а Ізраїль назвав її «квантовим стрибком» у оборонній співпраці між країнами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *