рф не зможе накопичити до осені й третину того ракетного потенціалу, який в неї був — Ігнат

По | 23.04.2023

КИЇВ. 23 квітня. Todaysdays. росія не зможе до наступної осені накопичити навіть третину того ракетного потенціалу, який був у неї до масованих ракетних обстрілів України минулої осені та зими. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Todaysdays.

Цитата

«росія буде використовувати будь-які способи, методи накопичення свого потенціалу, зокрема ракетного озброєння. Те, що вони восени й взимку випустили стільки ракет, їм не вдасться накопичити навіть третину того за той період, що залишився до осені. Тому що виробництво триває доволі таки довго і в умовах санкцій здійснювати його теж не просто», — розповів Ігнат.

Ігнат зазначив, що ймовірно росіяни будуть намагатися отримувати додаткові системи в інших країн.

«Про це йшла мова ще пів року тому знаємо, які країни вони хотіли долучити до такої співпраці. Такого потенціалу, який вони накопичували десятиліттями навряд вдасться їм здобути й мати у себе на озброєнні», — сказав Ігнат.

Доповнення

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов повідомляв, що росія у червні планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що може дозволити кремлю восени активізувати ракетні удари по Україні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *