Шмигаль: міжнародні партнери нададуть Україні 115 мільярдів доларів довгострокової підтримки

По | 13.04.2023

13 квітня. Todaysdays. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль виступив на круглому столі міністерського рівня на підтримку України у Світовому банку. Головною темою робочого візиту у Вишингтоні була мобілізація ресурсів для відновлення України, передає Todaysdays з посиланням на сторінку у Telegram Дениса Шмигаля.

Деталі

«Мобілізація ресурсів для відновлення України одна з головних тем робочого візиту у Вашингтон. У цьому контексті виступив на круглому столі міністерського рівня на підтримку України в Світовому банку. Відкрив цей захід у межах Spring Meetings онлайн-виступ Президента України Володимира Зеленського», — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр України повідомив, що партнери нададуть Україні 115 мільярдів доларів підтримки.

«Міжнародні партнери нададуть Україні $115 млрд довгострокової підтримки. Це не просто забезпечить нашу фінансову стабільність, але й посилає чіткий сигнал росії, що союзники України підтримуватимуть нас стільки, скільки буде потрібно. До повної перемоги», — сказав голова уряду України.

Доповнення

«Відновлення розпочинаємо вже зараз. У 2023 році на проєкти швидкої відбудови потрібно $14 млрд. Ведемо перемовини з партнерами, аби залучити всі необхідні кошти вже влітку цього року. Так зможемо виконати всі завдання в п’яти пріоритетних галузях відновлення», — зауважив він.

Також Денис Шмигаль подякував США, ЄС, Світовому банку, МВФ та іншим країнам G7, а також всім міжнародним партнерам, які сьогодні допомагають вистояти Україні та почати відновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль на зустрічі з главою Пентагону просив надати винищувачі F-16 та далекобійні ракети

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *