Україна хоче встановити в Індії монумент видатному філософу Григорію Сковороді

По | 13.04.2023

12 квітня. Todaysdays. Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила, що Україна хоче встановити в Індії монумент видатному філософу Григорію Сковороді. Про це Джапарова повідомила, підбиваючи підсумки візиту в Індію.

Деталі

«Завершився мій дводенний візит до Індії — дуже особливої для мене країни, яка народила безліч мудреців, духовних вчителів та наставників.

Цей візит є свідченням дедалі більше уваги української дипломатії на чолі із Дмитром Кулебою зміцненню відносин із країнами Глобального Півдня», — написала Джапарова.

За її словами, на сьогодні Індія вже випереджає КНР за кількістю населення та відіграє важливу роль як в Індо-Тихоокеанському регіоні, так і у світі в цілому. Ця роль особливо помітна на фоні головування у G20, в заходах яких необхідне українське питання та дискусія щодо наслідків російської війни для світової економіки.

Цитата

«Намітили співпрацю за напрямі публічної дипломатії, зокрема, появу «Української книжкової полички» в національній бібліотеці нью-Делі та українських аудіогідів в провідних музеях Індії. Також хочемо встановити монумент видатному українському філософу та просвітнку Григорію Сковорді з нагоди 300 річного ювілею з дня народження», — повідомила Джапарова.

Крім того вона подякувала за гуманітарну допомогу, яку уряд Індії та індійський бізнес надають Україні.

«Розраховуємо на продовження, особливо в контексті розмінування та після воєнної розбудови нашої держави», — резюмувала Джапарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник голови МЗС України збирається шукати допомоги в Індії — ЗМІ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *