В УПЦ МП звинуватили ведучих «95 кварталу» в «богохульстві» та звернулися до поліції

По | 13.04.2023

КИЇВ. 12 квітня. Todaysdays. В Українській Православній Церкві московського патріархату заявили, що звернулася до поліції через «богохульські» висловлювання ведучих передачі «Байрактар News» Олександра Пікалова та Євгена Кошового. Про це Todaysdays повідомляє з посиланням на інформацію на сайті УПЦ (МП).

Цитата

«Слідчий відділ Печерського УП ГУНП в м. Києві нарешті розпочав досудове розслідування по факту висловлювань Пікалова О. В. та Кошового Є. В. у передачі «Байрактар News», які містили у собі приниження честі та гідності громадян відповідно до їхніх релігійних переконань», — йдеться у заяві УПЦ (МП).

Деталі

В УПЦ (МП) стверджують, що «7 грудня 2022 року у передачі «Байрактар News» (№104) студії «Квартал 95» ведучі Пікалов Олександр Вікторович та Кошовий Євген Вікторович дозволили собі нібито зневажливо висловитися не лише про Церкву, а й про віру в Бога як таку».

УПЦ (МП) звинувачують «цих громадян» у тому, що вони нібито «вдалися до пропаганди фізичного насильства стосовно священнослужителів УПЦ, натякаючи на те, що це не буде коштувати їм більше, аніж 100 грн».

Доповнення

За даними МКІП, 29 березня УПЦ МП мала звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври.

Комісію Мінкульту з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» не пустили в Києво-Печерську Лавру 30 березня. Через перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Києво-Печерській Лаврі було подано заяву в поліцію.

31 березня повідомлялося, що Комісія знову не змогла розпочати роботу в Лаврі через перешкоджання УПЦ МП. Як повідомили у Мінкульті, до поліції було подано ще одну заяву.

Поліція відкрила провадження через перешкоджання роботі Комісії.

У МКІП 12 квітня повідомили, що Комісія, після кількох невдалих спроб, почала роботу в Києво-Печерській Лаврі. Вражені наслідками користування святинею представниками УПЦ МП, хочуть відкриття кримінального провадження.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *