Вступ до НАТО не вирішить всіх наших проблем – президент Фінляндії

По | 14.04.2023

14 квітня. Todaysdays. Президент Фінляндії Саулі Нійністьо виступаючи перед законодавцями, вперше після виборів, заявив, що вступ до НАТО не вирішить всіх проблем країни. Про це пише Todaysdays, з посиланням на «АР News».

Цитата

«Ми все ще несемо основну відповідальність за нашу безпеку. Там, де ми виявимо будь-які прогалини або вразливі місця, вони повинні бути виправлені», — сказав Нійністьо.

Деталі

Також фінський президент попередив, що новий статус країни як члена НАТО «не вирішує всіх проблем», і сказав, що Гельсінкі не повинен ослабляти пильність у питаннях безпеки.

Він додав, що Фінляндія, яка має 1340-кілометровий кордон з росією, була зосереджена на регіональній безпеці в минулому році після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Ми також не повинні дозволити цьому рівню пильності впасти в майбутньому. Ми повинні краще зрозуміти, наскільки органічно небезпеки та напруга, свідками яких ми тут бачимо, пов’язані зі зростаючим геополітичним тиском», — наголосив президент Фінляндії.

Доповнення

У травні 2022 року повномасштабне вторгнення росії в Україну спричинило історичне рішення Фінляндії відмовитися від політики позаблоковості та прагнути до членства в НАТО. Так, Фіни стали 31-м членом Альянсу 4 квітня після того, як національні парламенти всіх 30 країн-членів НАТО ратифікували членство скандинавської країни.

Нагадаємо

Швеція виділить додаткові кошти для власних Збройних Сил на вступ до НАТО.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *