Внутрішня політика не має перекривати спільні європейські цілі — Зеленський про продовження безмитної торгівлі ЄС та України

По | 25.05.2023

25 травня. Todaysdays. Внутрішня політика не має перекривати спільні європейські цілі. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський, коментуючи рішення ЄС щодо продовження безмитної торгівлі з Україною, передає Todaysdays.

Цитата

«Є сьогодні й важливе рішення Ради Євросоюзу для України – ще на рік подовжено торговельну лібералізацію на українську продукцію. Фактично це повне скасування мит і квот до червня 24-го року. І це новий етап секторальної інтеграції нашої економіки – України та всього Європейського Союзу, те, що однозначно робить нас всіх у Європі сильнішими.

У процесі нашого просування у Євросоюз таку лібералізацію – поки тимчасову – ми маємо зробити постійною, і без жодних винятків та обмежень. Власне, як це й має відповідати духу єдиної та вільної Європи – без бар’єрів. Я дякую за це рішення нашим європейським партнерам! Кожен, хто прагне сили й міцності для всієї Європи, ухвалює саме такі рішення.

Маємо бути свідомі того, що й після цього є ризик, що окремі обмеження все ж можуть залишитися. Якщо тиск окремих урядів на ЄС збережеться. Але внутрішня політика не має перекривати спільні європейські цілі. Тож, упевнений, ми зможемо знайти таке рішення, зокрема для фермерів в Україні і в деяких країнах-сусідках, яке відповідатиме нашим спільним європейським інтересам і стандартам», — підкреслив Зеленський.

Доповнення

Президент також зазначив, що провів зустріч сьогодні в Києві з міністром оборони Швеції.

«Подякував за незмінну підтримку для нашої держави, для наших воїнів. Особливий наголос у зустрічі зробили на посиленні нашої оборони бронетехнікою. Обговорили й нашу авіаційну коаліцію, яку створюємо з партнерами», — зауважив Глава держави.

Зеленський додав, що сьогодні Фінляндія відправила новий пакет оборонної підтримки Україні – він став вже 16-м. Загальний обсяг цього пакету – понад 100 мільйонів євро. 

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із міністром оборони Швеції Полом Йонсоном. Були обговоренні питання, зокрема про авіаційну коаліцію, ситуацію на передовій.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *