Зеленський назвав умови, за яких посередництво Китаю може бути корисним

По | 30.05.2023

30 травня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Китай може бути корисним у досягненні миру між Україною та росією, якщо він займе чітку та тверду позицію щодо виведення російських військ з усієї території України. Про це він сказав в інтерв’ю Chosun Ilbo, передає Todaysdays.

Цитата

«Це правда, що Китай прямо не підтримує позицію України. Щодо власної мирної ініціативи Китаю, ми чітко дали зрозуміти, що «ми цінуємо будь-які зусилля інших країн щодо миру, але наша власна формула миру, наша ініціатива є фундаментальною». Тому що ця війна почалася в Україні і триває тут. Якщо і тільки якщо Китай займе чітку і тверду позицію, що «російські війська повинні вийти з усіх територій в Україні», я думаю, тоді це може бути корисним для нас», — сказав Зеленський.

Доповнення

Речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заперечила інформацію The Wall Street Journal про те, що спеціальний представник Пекіну з питань Євразії Лі Хуей під час турне Європою закликав до негайного припинення вогню, залишивши росії частину тимчасово окупованих територій України.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *