Зеленський розповів, у яких сферах Україна та Південна Корея могли б співпрацювати 

По | 30.05.2023

30 травня. Todaysdays. Україна та Південна Корея могли б співпрацювати в галузі безпеки, оборони, передових технологій і кіберпростору, а також у процесі реабілітації українців після повномасштабної війни, яку розпочала росія. Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю Chosun Ilbo, передає Todaysdays.

Деталі

Зеленський висловив вдячність Південній Кореї за гуманітарну допомогу. Він детально пояснив, у яких сферах було б доцільно співпрацювати з Кореєю для післявоєнної економічної відбудови України.

Цитата

«Враховуючи ресурси, якими володіє Україна, і технології, якими володіє Корея, я вважаю, що ми можемо досягти великих результатів у сфері літієвих батарей», – сказав Зеленський.

За його словами, Україна та Південна Корея можуть співпрацювати, зокрема, в галузі безпеки та оборони.

«Ми намагаємося відновити країну, вивчаючи досвід Кореї на руїнах війни та поєднуючи його з нашим власним досвідом. Ми зможемо багато співпрацювати в галузі безпеки та оборони, передових технологій і кіберпростору, а також у процесі реабілітації наших людей після війни. Ми також дуже зацікавлені у співпраці у сферах зеленої енергетики та екологічної сталі. Враховуючи ресурси України, великі запаси та технологічні можливості Кореї, я вважаю перспективним напрямок виробництва літієвих батарей. Після видобутку літію в Україні можливе виробництво супутньої продукції. У нас є потужності з виробництва літію ще з часів колишнього Радянського Союзу», — розповів Зеленський.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що Південна Корея надасть Україні оборонну військову техніку, таку як зенітні системи. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *