Була команда міста, що всі укриття мають бути закриті — голова столичної райадміністрації про зачинені бомбосховища

По | 02.06.2023

2 червня. Todaysdays. Голова Деснянської районної адміністрації в Києві Дмитро Ратніков в ефірі телемарафону прокоментував ситуацію із зачиненими бомбосховищами у Києві, заявивши, що командою міста було закрити всі укриття, передає Todaysdays.

Цитата

«Сьогодні мене здивувало те, що я прочитав, що міській голова звинувачує голів районів у таких речах (закритих укриттях — Ред.). Хоча насправді, мушу сказати, що є алгоритм певних дій, який визначений якраз міським головою. Була команда міста, що всі укриття мають бути закриті. А сьогодні вже зібрав міський голова всіх голів районів і прийняв рішення про те, що всі укриття мають відкриватися», — сказав він.

Деталі

Ратніков також додав, що наразі правоохоронні органи встановлюють всі деталі та обставини випадку із зачиненим укриттям у лікарні.

«Сьогодні стоїть питання про те, як зробити так, щоб такого більше ніколи не було. Насправді, головна дискусія сьогоднішнього дня і те, чим займаються сьогодні правоохоронні органи — вони з’ясовують чи дійсно в даний момент у даному укритті були відкриті двері і був вільний доступ для тих мешканців, які встигли за ці декілька хвилин від початку повітряної тривоги добігти до входу в це укриття, яке знаходиться на центральному вході цієї лікарні.

Відповідно правоохоронні органи займаються данним питанням. Ми зі свого боку ініціювали службове розслідування щодо відповідальних осіб. І будемо чекати на висновки слідчої групи», — зазначив голова Деснянської райадміністрації міста Києва.

Нагадаємо

Як повідомлялося, в ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 р.н.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України) та залишення в небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *