Експерт розповів про вимоги до бомбосховищ та про те, чому підвал «хрущівки» це не укриття

По | 02.06.2023

2 червня. Todaysdays. Не всі приміщення, які позначені як бомбосховища чи укриття, є такими. Наприклад, підвал звичайної «хрущівки» не є укриттям, хоча часто такі підвали позначені як укриття. Про це в інтерв’ю Todaysdays розповів експерт з питань житлово-комунального господарства і благоустрою Олег Попенко.

Цитата

«У хрущівках, старих будинках, у яких звичайний підвал і не бетонований – це не може вважатись взагалі сховищем, бо людей там просто засипле. Хоча у Києві десятки стрілочок наклеєні, що сховища розташовані у такому будинку в підвалі», — пояснив експерт.

Деталі

За словами Попенка, краще підходять підвали деяких сучасних будинків, але вони не розраховані на тривале перебування людей, адже є проблеми з вентиляцією, немає води.

«Там термін знаходження людей добу – півтори. А далі чисто фізично неможливо там буде перебувати, там не буде повітря», — зазначив експерт.

Він пояснив, що до бомбосховищ та укриттів є ціла низка вимог. Зокрема, у бомбосховищах має бути 2 виходи, система вентиляції, система резервуару з водою, має бути прописано, на який період та скільки людей може прийняти сховище, на скільки часу повинно вистачити у сховищі води та кисню.

Більше читайте в інтерв’ю Експерт про вимоги та стан бомбосховищ: на паркінг вас можуть і не пустити, і будуть цілком праві.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *