Посли G7 привітали призначення нових членів ВККС: очікують запуску прозорого відбору суддів

По | 02.06.2023

2 червня. Todaysdays. Посли країн «Групи семи» привітали призначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та висловили сподівання, що відбір суддів буде прозорим, пише Todaysdays з посиланням на Twitter японського головування в групі підтримки послів G7 у Києві.

Цитата

«Посли G7 вітають призначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Ми сподіваємося на меритократичний підхід до оцінки кваліфікації суддів та прозорий їх відбір», — йдеться в заяві послів G7.

Доповнення

Як раніше повідомляв Todaysdays, у квітні посли G7 підтвердили свою підтримку процесу призначення 16 нових членів ВККС та підкреслили важливість проведення тих раундів відбору, що залишилися, у прозорий і відкритий спосіб.

Вища рада правосуддя 1 червня призначила повноважний склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та розблокувала роботу ключового органу з формування суддівського корпусу. Як повідомили на сторінці ВРП у Facebook, це дозволить проводити добір суддів на понад дві тисячі вакантних посад, а також завершити кваліфікаційне оцінювання суддів.

Це рішення називають важливим у контексті успіху подальших перемовин щодо повноправного членства України в Європейському Союзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Японії провів зустріч з головою Євроради: обговорили питання переговорів про вступ України до ЄС

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *