Хочуть позбутись конкурента на ринку продовольства: Зеленський розповів чому рф блокує українські порти

По | 17.06.2023

17 червня. Todaysdays. Основна причина чому росія блокує українські порти для того полягає в тому, щоб позбутися конкурента на ринку продовольства. Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції в Києві після зустрічі з лідерами країн Африканського Союзу, пише Todaysdays.

Цитата

«Ми організували «зернову ініціативу», ми звернулися до міжнародних організацій і лідерів, які дали нам гроші, фонд, для того, щоб ми відправили (агропродукцію — ІФ-У), до речі, до більшості ваших держав ми відправили безкоштовно. Ось що ми робили. І це не результат кризи чи конфлікту між двома державами. Це наслідки блокування Росією наших портів», — сказав Зеленський. 

Деталі 

рф це робить, «щоб самим продавати свою агропродукцію, і щоб не було конкуренції з боку України, такого великого постачальника», наголосив президент.

Зеленський також зауважив, що «росія не давала можливості існування будь-якого зернового морського коридору, доти, до речі, доки ми в односторонньому порядку не деокупували наш острів Зміїний, і доки ми не отримали відповідну зброю, яка гарантувала би безпеку нашим портам».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: кремль погрожує зірвати зернову угоду через вибух аміакопроводу тольятті-Одеса

Президент сказав, що «не можна хорошими словами або добрими кроками щодо президента російської федерації зупинити його агресію. Я вважаю, навпаки, — дипломатична ізоляція, показати, що весь світ розуміє, що він агресор і терорист, і його оточення — це воєнні злочинці, такі самі, як він. Я вважаю, що саме це може бути серйозним і вплинути на його суспільство. Ми цим повинні займатися, впливати на його суспільство, щоб вони зрозуміли, що вони ізольовані».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *