Уряд ПАР розглядає питання особистої участі путіна в саміті БРІКС

По | 17.06.2023

17 червня. Todaysdays. Президент Південної Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що питання можливої особистої участі диктатора володимира путіна в саміті БРІКС постійно обговорюється в уряді країни. Про це чиновник наголосив в Києві на пресконференції після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським пише Todaysdays.

Цитата 

«Я також матиму двосторонню зустріч із президентом путіним для того, щоб обговорити саміт БРІКС. Це питання ще обговорює і розглядає наш уряд», — сказав президент ПАР.

«Ми постійно обговорюємо це питання, і я вже наголосив у Південній Африці та на інших платформах, що мені доведеться приймати рішення й оголошувати про те, як відбудеться цей саміт БРІКС», — додав він.

Доповнення 

Саміт БРІКС запланований на 22-24 серпня 2023 року. ПАР при цьому ратифікувала Римський статут, а оскільки Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт володимира путіна у справі про незаконну депортацію українських дітей, керівництву країни постійно ставлять запитання, чи готові вони виконати вимоги ордера й заарештувати Путіна.

Нагадаємо 

Попри міжнародний ордер на арешт, президента росії володимира путіна запросили на саміт країн БРІКС у Південній Африці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *