Зеленський «чітко» пояснив африканським лідерам у Києві чому зараз не можна допускати переговорів з рф

По | 16.06.2023

16 червня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський заявив, що на зустрічі «чітко» пояснив африканській делегації, що наразі не можна допускати переговорів з росією, оскільки це означатиме «заморозку» конфлікту. Про це очільник держави повідомив на пресконференції з лідерами африканських країн у Києві, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Будь-які переговори керівництво росії сприймає як можливість накопичити сили й розширити агресію, Україна вже в цьому переконалась. Сьогодні я чітко і неодноразово сказав на нашій зустрічі, що допустити будь-які переговори зараз, поки окупант на нашій землі, – це заморозити війну, заморозити все, біль і страждання», — наголосив очільник держави.

Деталі

Зеленський додав, що росія довгий час намагалася «обманути всіх» з мінськими домовленостями, і зараз «намагається повернутися до своєї старої, примітивної тактики обману».

«Але обманути світ у росії більше не вийде, обманути Україну – точно неможливо», — резюмував президент.

Він підкреслив, що мир в Україні настане після «реального» виведення усіх російських військ з усієї території країни.

Крім цього, Зеленський зауважив, що масований ракетний удар росії по Україні сьогодні, зокрема по столиці, де з візитом перебуває африканська делегація, показав реальне зневажливе ставлення країни-агресора до зусиль щодо відновлення миру в світі.

«На жаль, цей день почався із чергової російської терористичної атаки проти України. Крилаті й балістичні російські ракети сьогодні показали реальне зневажливе ставлення росії і до зусиль щодо відновлення миру, і до всіх лідерів світу, які намагаються захистити світ від агресії. росія є єдиним джерелом війни та єдиною причиною, чому наслідки цієї війни завдають шкоди всьому світу, різним народам на всіх континентах», — сказав президент.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський з представниками Південно-Африканської Республіки, Союзу Коморських островів, Єгипту, Сенегалу, Замбії, Конго та Уганди провів переговори щодо досягнення миру в Україні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *