Зеленський розповів президенту Естонії про нагальні потреби української армії

По | 02.06.2023

2 червня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський поінформував президента Естонії Алара Каріса про конкретні нагальні потреби української армії для нарощування оборонно-наступальних спроможностей. Про це Зеленський сказав під час спільної пресконференції з президентом Естонії, передає Todaysdays з посиланням на ОП.

Під час перемовин Президент України розповів естонському колезі про ситуацію на полі бою, можливості України, зокрема збройні.

Цитата

«Точно можемо разом підготувати більше наших потужних кроків на фронті. Поінформував про конкретні нагальні потреби нашої армії для нарощування оборонно-наступальних спроможностей України. І що більше поразок ми завдамо російським окупантам зараз, то надійнішим буде захист для наших народів – захист від будь-яких намагань Росії захопити територію сусідів», – наголосив він.

Деталі

Повідомляється, що співрозмовники також зосередили увагу на питанні посилення санкцій проти росії.

Також було детально обговорено міжнародні заходи, заплановані цьогоріч, і рішення, які готуються, зокрема саміт НАТО у Вільнюсі, до якого необхідно підійти з підготовленим пакетом рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Естонія серед тих, чия допомога нашій обороні – найшвидша і найбільша»: Зеленський зустрівся з президентом Естонії

«Обговорили наші відносини із Євросоюзом та рішення щодо нашої інтеграції в ЄС, які час ухвалити. Україна навіть в умовах такої війни продовжує реформування державних інституцій. Ми цілком очевидно й конкретно посилюємо європейську єдність, додаємо міцності Європі як глобальному суб’єкту, додаємо захищеності європейським цінностям. Все це точно вказує на те, що Україна заслуговує на відповідні позитивні політичні рішення від ЄС щодо нашого майбутнього членства», – зазначив Зеленський.

Зеленський висловив подяку Естонії за повну підтримку позиції про те, що європейське та євроатлантичне об’єднання буде повноцінним лише тоді, коли Україна стане повноправною учасницею ЄС і НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія та Естонія вимагають міжнародного правосуддя за дії росії в Україні

«Поінформував пана Президента щодо наших зусиль із реалізації формули миру, з підготовки відповідного саміту миру. Дякую за готовність іти разом із нами шляхом реалізації формули», – розповів Президент.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *